Home Despre mine

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmaildistribuie

auragabrielasocol Predau in Academia de Studii Economice Bucuresti din anul 2003 in cadrul Catedrei de Economie si Politici economice. In prezent sunt  profesor universitar doctor, cu specializari in macroeconomie, integrare monetara si politici financiare. Stagiile de specializare si cercetare pe aceste teme le-am facut in cadrul unor institutii internationale de prestigiu (Fondul Monetar International, Center of Excellence in Finance, Comisia Europeana, etc), respectiv in universitati de prestigiu din Europa (London School of Economics UK, University of Derby UK, University of Messina Italy, etc.).

Am un doctorat si un postdoctorat, ambele pe tema integrarii Romaniei in zona euro. Am publicat 15 carti de specialitate (dintre care 2 sunt publicate in SUA),  peste 50 de studii si articole stiintifice în reviste de specialiate interne si internationale. Am participat ca director de proiect si cercetator stiintific in cadrul a 12 granturi de cercetare stiintifica pe teme de macroeconomie, integrare monetara si politici financiare.

Alte proiecte profesionale

Consilier, Autoritatea de Supraveghere Financiara

Expert, Ministerul Finantelor Publice, Directia de Analiza Macroeconomica si Politici Financiare

Analist economic si financiar, Institutul PRO

Reprezentant al Romaniei la Comisia Europeana, Bruxelles in cadrul grupului de lucru delegat pentru estimarea PIBului potential si output gap pentru Romania

Membru in echipa de asistenta tehnica din partea Fondului Monetar International pentru mai multe state non europene

Membru in echipa de elaborare a Programului de Convergenţă al  României

Membru in consortiul delegat pentru fundamentarea si implementarea modelului macroeconometric construit in scopul intaririi capacitatii de reactie a politicii fiscale romanesti (responsabil proiect prof. Ali Bayar)

Analist economic, hotnews.ro, contributors.ro, cursdeguvernare.ro, Ziarul Financiar (zf.ro), adevarul.ro

 

____________________________________________________________________________

Academia de Studii Economice din Bucureşti Location: Bucureşti, Romania
Email: auragabriela.socol@gmail.com
Phone: 0040-01-2112650
Fax: 0040-01-3129549
Postal: 6 ROMANA PLACE, 70167 – BUCHAREST